Riskinarviointi

Riskinarviointi on oleellinen osa räjähdyssuojausta. Räjähdykseen tarvitaan palavaa ainetta, happea ja jokin sytyttäjä. Räjähdyssuojausta tarvitaan jos nämä kolme voivat esiintyä yhtä aikaa.

Kun on määritelty räjähdysvaaralliset alueet, eli tehty tilaluokitukset, niin tämän jälkeen on selvitettävä mahdolliset sytyttäjät, jotka sijaitsevat räjähdysvaarallisella alueella. Sytyttäjiä voivat olla esimerkiksi sähkölaitteet tai mekaaniset laitteet ja nämä molemmat voivat olla joko räjähdysvaaralliseen tilaan soveltuvia tai soveltumattomia.

Ennen ATEX direktiivien julkaisemistakin on ollut räjähdysvaarallisia alueita ja näiden alueiden laitteisiin liittyvää lainsäädäntöä. Näille ennen 2003 vuotta hankituille laitteille voidaan tehdä riskinarviointi, jonka perusteella voidaan todeta, että ovatko laitteet riski ja ne on korvattava räjähdysvaaralliselle alueelle soveltuvilla laitteilla, vai voidaanko niitä turvallisesti käyttää.

Riskinarvionti on Exvira Oy:n jokapäiväistä työtä oli se sitten tilaluokituksen tarpeen määrittelyä tai laitteiden riskinarviointia.

Mikäli tarvitset apua riskinarvioinnissa, niin ota yhteyttä.

Jaa tämä:    
FacebookTwitterLinkedInShare
        Tulosta »   AAA

Ota yhteyttä!