ATEX-tilaluokitus

Kun on tarpeen laatia ATEX-tilaluokitus, on Exvira Oy:n asiantuntijuus tarpeen. ATEX-tilaluokitus tarkoittaa räjähdysvaarallisten tilojen tilaluokkien ja laajuuden määrittelyä. Laadimme ATEX-tilaluokituksia mm. kemiantehtaisiin, elintarviketehtaisiin, lämpölaitoksiin, jätekeskuksiin, vaarallisten jätteiden laitoksiin, telakoille, satamiin, konepajoille, varikoille, korjaamoille, huonekalutehtaille, puusepäntehtaille, leipomoille jne. kymmenien vuosien kokemuksella. Peruskoulujen ja ammattikoulujen lisäksi laadimme ATEX-tilaluokitukset kuntien ja kaupunkien omistamiin muihin kiinteistöihin. Teemme tilaluokitukset kaikenlaisiin kohteisiin, joissa käytetään tai varastoidaan palavia nesteitä, kaasuja tai palavia pölymäisiä aineita.

Milloin ATEX-tilaluokitus on tehtävä?

ATEX-tilaluokitus on tehtävä, mikäli työpaikalla varastoidaan tai käsitellään merkittävissä määrin palavia nesteitä tai palavia kaasuja tai jos tuotannossa tai varastoinnissa syntyy palavia pölymäisiä aineita. Exvira Oy:lla on pätevyydet tehdä tilaluokituksia. Kohteen hyvä tuntemus ja kyky arvioida esiintyvät räjähdysvaarat varmistavat asiantuntevan, turvallisen ja vaatimusten mukaisen tilaluokituksen.

Näin tilaat ATEX-tilaluokituksen:

Lähetä viesti sähköpostiin: pauli@exvira.fi.
Voit myös hyödyntää helppokäyttöistä lomakettamme.
Tai soita numeroon: +35840 562 6099.

Teemme räjähdysvaarallisten tilojen tilaluokituksia koko Suomen alueella.

Exvira Oy tekee ATEX-tilaluokituksia edullisesti, yli 30 vuoden kokemuksella.

Turvallinen työympäristö on osiensa summa – vastuunjaosta lyhyesti:

Tilaluokituksen tekijä (Exvira Oy:n ATEX-asiantuntija) määrittelee tilaluokan ja sen laajuuden sekä laitteille asetettavat vaatimukset.

Hankinnasta vastaava vastaa siitä, että hankintamäärittelyssä ja siihen liittyvässä dokumenttivaatimuksessa on riittävät tiedot laitteen ATEX-vaatimuksista ja toimitukseen liittyvästä laitekohtaisesta dokumentaariosta (Tilaluokitus mukaan hankintadokumentteihin).

Laitetoimittaja vastaa siitä, että laitteella on tehty kaikki tarvittavat testit ja turvatarkastelut ja että se täyttää vaaditun ATX-luokan ja toimittaa vaaditut dokumentit. Antaessaan laitteelle CE-merkin, valmistaja vahvistaa myös ATEX-luokan laitteelle.

Viranomaiset tarkistavat, että räjähdyssuojausasiakirjat on laadittu ja että työpaikka on räjähdyssuojausasiakirjojen mukainen.

Työnantaja vastaa turvallisesta toiminnasta työpaikalla.

Viime kädessä arjessa jokainen työntekijä vastaa omalta osaltaan turvallisesta toiminnasta työpaikalla ja kertoo havaitsemistaan puutteista ja tekee parannusehdotuksia.

Kysyttävää? Palvelemme mielellämme kaikissa ATEX-tilaluokitus -asioissa

Voit kysyä lisää informaatiota ATEX-tilaluokituksista sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella, autamme mielellämme!

Jaa tämä:    
FacebookTwitterLinkedInShare
        Tulosta »   AAA

Ota yhteyttä!